20 Φεβ 2015

Π. Κρούγκμαν: Η πολιτική της Γερμανίας είναι υπερ ενός Grexit, άρα υπερ της Χρυσής Αυγής


"Η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας προσεκτικούς όρους, προσπαθεί να μην δεσμευτεί στους αρχικούς δημοσιονομικούς στόχους, κάνοντας λόγο για ''κατάλληλο'' πλεόνασμα, το οποίο σχεδόν σίγουρα σημαίνει λιγότερο του 4,5%. Επομένως εάν η διαφωνία της Γερμανίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν δέχεται το τελευταίο συμφωνητικό, τότε έχει δίκιο", λέει χαρακτηριστικά για την επιστολή.
Η Ελλάδα, όπως τονίζει, προσπαθεί να εξασφαλίσει λίγο περισσότερο χρόνο για να διαμορφώσει μαι στρατηγική και να διαπραγματευτεί τους όρους αργότερα αλλά η Γερμανία επιθυμεί να συμφωνήσει άμεσα, σήμερα κιόλας, και να παραιτηθεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
krugman
Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, οι Γερμανοί δεν πιστεύουν πραγματικά ότι αυτό μπορεί να είναι η τελική έκβαση, αλλά η τακτική αυτή μοιάζει περισσότερο με μια προσπάθεια να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.
"Η γερμανική πολιτική είναι αντικειμενικά υπερ ενός Grexit. Επομένως, δεδομένων των συνεπειών, είναι αντικειμενικά υπερ της Χρυσής Αυγής", λέει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι καθοριστικό ρόλο για τη λύση θα παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Φεβρουάριος 20, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου