24 Φεβ 2015

Τα κεντρικά ΜΜΕ τρομοκρατούν συστηματικά τον ελληνικό λαό ενάντια στο Grexit για να μας επιβάλλουν παράδοση άνευ όρων

Στις δραματικές ώρες που ζούμε, τα κεντρικά ΜΜΕ τρομοκρατούν συστηματικά τον άφωνο ελληνικό λαό ότι μία και μόνο λύση υπάρχει : η παραμονή μας στην ευρωζώνη. Η εναλλακτική λύση της μετάβασης στη δραχμή βαφτίζεται «Αρμαγεδών», «άλμα στο κενό», «γκρέμισμα στον Καιάδα», « ολοκαύτωμα», «κόλαση», κλπ.! Η αντίσταση των πολιτών σταδιακά θα ατονήσει. Έτσι προλειαίνεται το έδαφος για την ολοκληρωτική παράδοση, η οποία θα ντυθεί με κάποιες λεκτικού τύπου και ελάσσονος σημασίας παραχωρήσεις.Η αναιμική  στατιστικού τύπου ανάπτυξη του 0,4% του τελευταίου τριμήνου, παρουσιάζεται ως το φως στην άκρη του τούνελ. Όμως, αν ληφθεί υπόψη ο υφιστάμενος αρνητικός πληθωρισμός της τάξης του 3-2%, αυτό σημαίνει  στην πραγματικότητα  περαιτέρω ύφεση και όχι ανάπτυξη. Μπαίνουμε στον έβδομο χρόνο της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας και οι Γκεμελίσκοι επιμένουν ότι  η ευρωζώνη είναι μονόδρομος.

Οι απόψεις της άλλης πλευράς δεν ακούγονται, αφού έχουν σχεδόν αποκλειστεί από τα ΜΜΕ που καθοδηγούν το πολιτικό θυμικό του πολίτη στην εποχή του Big Brother. H άποψη που υποστηρίζει τις ευνοϊκές προοπτικές από μια συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με νοικοκυρεμένη κυβερνητική διαχείριση και αναπτυξιακή προοπτική, ακούγεται μόνο σε διεθνές επίπεδο από κορυφαίους οικονομολόγους και προσωπικότητες όπως, μεταξύ πολλών άλλων, οι : Πωλ Κρούγμαν, Βέρνερ Ζιν, Τζότσεφ Στίγκλιτζ,  Ζακ Σαπίρ, Κένεθ Ρογκόφ, Ναόμι Κλάιν, Μαρτσέλο Ντε Κέκο, Ότμαρ Ίσιγκ, Σάιμον Τσόνσον, Τζάβατι Γκός, Μάρτιν Φελστάϊν, Ρος ΜακΛέον, Τζων Ουίκς,Τζώρτζ Φρίντμαν,Σάϊμον Ντρέϊκ,Νουριέλ Ρουμπινί,Τζοακίμ Σταρμπάτι, Στέφαν Χόμπουργκ,Αλεξάντερ Ντίλγκερ,Μάικαελ Φούκς, Άλαν Σκεντ,Φρανσουά Σελινό, Κόνραντ Άνταμ, Αλαίν Πάσκουεζ, Ζούργκεν Κάιζερ, Γκρεγκ Πάλαστ και πολιτικοί όπως, οι Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, Βαλερύ Πούτιν, Μπερντ Λούκε, Νάιτζελ Φάρατζ, Μπέμπε Γκριλο, αλλά και άνθρωποι των αγορών όπως ο Άλαν Γκρίσπαν και πολλοί άλλοι.

Στο εσωτερικό της χώρας, τα ΜΜΕ έχουν επιβάλλει σχεδόν καθολικό εμπάργκο σε ζωντανή αντιπαράθεση με "επικίνδυνους" εκπρόσωπους της άλλης άποψης. Προβάλλουν έναν ανίερο μονόλογο κατατρομοκρατώντας τους πολίτες για ένα πιθανό Grexit. Ή χρησιμοποιούν κάποιον λιγότερο γνώστη του θέματος και των τηλεοπτικών τεχνασμάτων ως «σάκο του μποξ» για να επικρατήσουν ολοκληρωτικά. Σοβαροί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται με τη δική μας άποψη, αδυνατούν να επιχειρηματολογήσουν για κατανοητούς λόγους κομματικής πειθαρχίας. Και επί πλέον, το "κακούργημα" του Grexit  ενισχύεται από ακατανόητες ευρωλαγνικές δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών. Αναπληρωτής Υπουργός, πρώην Ποταμίσιος, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι, θα παραιτηθεί αν φύγουμε από την ευρωζώνη. Θα στερήσει δηλ. τη χώρα από τις «πολύτιμες υπηρεσίες» του που είναι ταυτισμένες με την προάσπιση της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. 

Με τέτοιες πρακτικές, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση και ευτυχώς που μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι δεκτικός στην επαπειλούμενη "κολοτούμπα". Στην αποδοχή δηλ. της ουσιαστικής συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής που θα μετονομαστεί κάπως αλλιώς, γέφυρα, σύμβαση, κλπ.. Το κρέας θα βαφτιστεί  ψάρι κατά τα γνωστά. Είναι βέβαια προτιμότερο να φανεί ότι μας έδιωξε ο Σόιμπλε από το ευρώ, από το να φύγουμε μόνοι μας. Αλλά με την επιχείρηση μαζικής τρομοκρατίας που ασκείται από τα εξωνημένα ΜΜΕ, υπάρχει εύλογος φόβος ότι,θα υποκύψουμε στο μοιραίο. Ευχόμαστε το αντίθετο.

Είναι φανερό ότι οι «Εταίροι» μας έχουν επεξεργαστεί σχέδιο Grexit.  Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρείται ότι μια οικονομία που το βάρος της στην οικονομία της ΕΕ είναι της τάξης του 2%, με την έξοδό της από την ευρωζώνη, θα επιφέρει κατακλυσμιαίες καταστροφές. Αντίθετα, αν οι Μέρκελ-Σόιμπλε δεχτούν τις εύλογες αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ανατροπή του μνημονίου, τότε θα ηττηθούν τα προκεχωρημένα φυλάκιά των κυβερνήσεων-υποτακτικών τους στο νότο και αλλού, με συνέπεια στο τέλος να πέσουν και οι ίδιοι. Οι οποίοι ήδη συναντούν μεγάλες αντιστάσεις σε όλη την Ευρώπη όπως και μέσα στη Γερμανία.  



Υπό αυτές τις τρομολαγνικές συνθήκες, στην περίπτωση που τελικά επέλθει το Grexit, ο πανικός θα είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας. Ο όλεθρος από το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου θα έπρεπε να μας είχε παραδειγματίσει. Γι΄αυτό, απαιτείται άμεσα η κατάρτιση εναλλακτικών σχεδίων για την περίπτωση που οι Μέρκελ-Σόιμπλε τραβήξουν το σκοινί μέχρι τα άκρα, όπως φαίνεται ότι προτίθενται να κάνουν. Ας μη γελιόμαστε.  Η δραχμή δεν είναι ένας εύκολος περίπατος στον παράδεισο. Αλλά σίγουρα δεν είναι η κόλαση που ζούμε και θα ζούμε για πάντα μέσα στη νεκροζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου