Google+ Followers

26 Φεβ 2015

Ο Λύκος Σόϊμπλε κραδαίνει μαστίγιο και δε μας δίνει δεκάρα, παρ' όλο που ο Γιάνης δηλώνει αφοσίωση και αγάπη!

 Ο κύριος Βόλφαγκ( Λύκος) Σόιμπλε κραδαίνει μαστίγιο, μας πιάνει από το λαιμό και το χαίρεται. Χθές δήλωσε  χαιρέκακα ότι, «δε θα δοθεί ούτε ένα ευρώ, πριν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της». Και συμπλήρωσε ότι «αν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε θα μπορέσουν να λάβουν τις δόσεις που απομένουν». Οι οποίες ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ από τις δόσεις του προγράμματος και 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.Με άλλα λόγια, ακόμα και τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα  παραμένουν στην απόλυτη διακαιδοσία του Σόιμπλε και του υπάλληλού του mister Ντράγκι της ΕΚΤ. Οι οποίοι  θα μας κάνουν τη χάρη να μας τα δοσουν μόνο αν είμαστε καλά παιδιά. Με αυτά και με αυτά, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστέυουν ότι  μπορούμε να  καταφέρουμε να ανατρέψουμε το μνημόνιο της ελληνικής τραγωδίας μέσα στη νεκροζώνη.Εκτός και αν πρόκειται για κόλπο, θέμα τακτικής. Παριστάνουν δηλ. μέχρι τέλους τα καλά παιδιά, για να ρίξουν τις ευθύνες αλλού όταν  μας πετάξουν απο τη νεκροζώνη ! Πολύπλοκη σκέψη ομολογουμένως που δύσκολα χωράει στο δικό μας μυαλό !

Τα ως άνω ποσά διεκδικούνται απο την Αθήνα για να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του ΔΝΤ. Αλλά αυτό  αλλά δεν το δέχεται ο Σόιμπλε και ο Ντράγκι, όπως δε δέχονται και την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων κατά 10 δισ. ευρώ που έχει ζητά η κυβέρνηση. Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε μάλιστα ότι «δεν συμφωνήσαμε σε καμιά περίπτωση σε νέες καταβολές, αλλά δώσαμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί».

Ο έτειρος καπαδόκης, ο  επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, συμπλήρωσε και αυτός ότι, δεν υπάρχει διάθεση για στήριξη της Ελλάδας στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Και επέμεινε ότι η η χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου, με την καταβολή των προγραμματισμένων δόσεων, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του τετραμήνου.
Ο δικός μας  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας δήλωσε χθες ότι οι ανάγκες του κράτους μετά τον Ιούνιο ανέρχονται σε περίπου 11 δισ. ευρώ και η χρονιά κλείνει με περίπου 22 δισ. ευρώ ανάγκες.Υποθέτουμε ότι ο "ευρώφιλος"κ. Μάρδας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν φύγουμε απο την ευρωζώνη, θα διαθέτει κάποιες μαγικές συνταγές για να λύσει αυτόν το γρίφο. Γιατί αν κάνει κωλοτούμπα ολικής μορφής, το ίδιο θα κάνουν και σύντομα και οι "τουρίστες" ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να σοβαρευτούμε.Το πρόβλημα για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι ακραίως επιτακτικό. Αν δε βρεθεί κάποια άμεση λύση, τότε στα μέσα Μαρτίου υπάρχει «τρύπα» τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Συνολικά, τον Μάρτιο συσωρεύονται υποχρεώσεις ύψους 7,27 δισ. ευρώ, απο τις οποίες τα 4,6 δισ. ευρώ αφορούν λήξεις εντόκων γραμματίων, τα οποία θεωρητικά θα αναχρηματοδοτηθούν με νέες εκδόσεις εντόκων γραμματίων. Το πρώτο έντοκο γραμμάτιο (1,6 δισ. ευρώ) λήγει στις 6 Μαρτίου και αναμένεται να επιβεβαιωθεί ότι θα αναχρηματοδοτηθεί με νέο γραμμάτιο.

Στις 3 Μαρτίου, το Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει 79 εκατ. ευρώ σε ομόλογα που δεν εντάχθηκαν στο PSI, αφού οι Γύπες των αγορών ( Vulture funds) δε δέχτηκaν τις σχετικές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να αποκομίσουν κολοσσιάια κέρδη της τάξης άνω του 500% της αρχικής τους επένδυσης!  Επι πλέον, στις  6 Μαρτίου πρέπει να πληρωθεί  η πρώτη δόση προς το ΔΝΤ ύψους 310 εκατ. ευρώ. Συνολικά, οι αποπληρωμές προς το ΔΝΤ του Μαρτίου ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ και στο ποσό αυτό αναφέρθηκε χθες ο κ. Βαρουφάκης. Οι υποχρεώσεις από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο ανέρχονται σε 4,33 δισ. ευρώ.
Ταμειακή ασφυξία και πολιτική ομηρεία
Η πραγματικότητα αυτή οδηγεί στη διαπίστωση ότι, η χώρα οδηγείται σε ομηρία με το καθεστώς της ταμειακής αφυξίας, αφού οι τις ταμειακές ανάγκες για υποχρεώσεις του δημοσίου και πληρωμές τοκοχρεωλυσίων για τα χρέη, είναι άκρως πιεστικές και ο  χρόνος που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο για να τις καλύψει ασφυκτικό. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε χθες ότι η κάλυψη  του χρηματοδοτικού κενού «δεν αγγίχτηκε» στις συζητήσεις με τους θεσμούς, αναδεικνύοντας τη σημασία του προβλήματος. Την ίδια ώρα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χωρίς την ολοκλήρωση του ελέγχου η Ευρωζώνη δεν προτίθεται να εκταμιεύσει δόσεις προς την Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία καλλιεργείται κλίμα για νέο –τρίτο κατά σειρά– Μνημόνιο από τον Ιούλιο, με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξης των 20 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 - 2016.ιδιάιτερα 

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του Alpha πως «νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τη ρευστότητα του Δημοσίου», αλλά πρόσθεσε ότι «σ’ αυτό που θα έχουμε πρόβλημα και είναι δεδομένο ότι θα έχουμε πρόβλημα είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ τώρα και της ΕΚΤ τον Ιούλιο». Μιλώντας στο Bloomberg υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να διαθέσει τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα στο ΔΝΤ για τις αποπληρωμές του Μαρτίου, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε, δε, ότι «από σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινάμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτού του ζητήματος» για να βρεθεί λύση, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει τελικά πρόβλημα, σημειώνοντας πως «δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να “πνιγούμε” για ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα».
Εμείς ευχόμαστε καλή τύχη στον Γιάνη στη διαπραγμάτευσή του με το Λύκο για τον οποίο έχεις δηλώσει ότι είναι  η  μοναδική σου αγάπη και δεν υπάρχουν άλλοι Λύκοι ή Λέαινες με τους οποίους θα μπορούσες να φλερτάρεις, έτσι για να κάνεις τους προηγούμενους να ζηλέψουν λιγουλάκι βρε αδερφέ. Ειλικρινά από έναν αναμφισβήτητα γητευτή  όπως εσύ, δεν περιμέναμε να παραμένεις τόσο αθεράπευτα "μονογαμικός" και μάλιστα με ένα ταίρι που κρατάει μαστίγιο. Μήπως τελικά είσαι μαζοχιστής φίλε Γιάνη ; το μέλλον θα δέιξει

- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/o-lykos-soimple-krataei-mastigio-kai-de-mas-dinei-dekara-par-olo-poy-o-gianis-dilonei#sthash.fSmi4bDA.dpuf