Google+ Followers

17 Φεβ 2015

Βομβαρδίζουν τον ελληνικό ενάντια στο Grexit για να επιβάλλουν στον Αλέξη παράδοση άνευ όρων και να δολοφονήσουν την ελπίδα

Μετά το τελεσίγραφο για την άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης στις ακραίες απαιτήσεις των Μέρκελ-Σόιμπλε, διαφαίνεται  ότι η γερμανική Ευρώπη έχει επεξεργαστεί σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την περίφημη κολοτούμπα και αθετήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στον ελληνικό λαό, με ολέθριες συνέπειες για τον Αλέξη Τσίπρα  και τη χώρα. Οι «Εταίροι» μας έχουν επεξεργαστεί σχέδιο Grexit  και είναι τουλάχιστον αδιανόητο να θεωρείται ότι μια οικονομία που το βάρος της στην ΕΕ είναι της τάξης του 2%, με την έξοδό της από την ευρωζώνη, θα επιφέρει κατακλυσμαίες καταστροφές. Αντίθετα, αν οι Μέρκελ-Σόιμπλε δεχτούν τις εύλογες αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή του μνημονίου, τότε θα ηττηθούν τα προκεχωρημένα φυλάκιά των κυβερνήσεων-υποτακτικών τους στο νότο και αλλού, με συνέπεια στο τέλος να πέσουν και οι ίδιοι, οι οποίοι ήδη συναντούν μεγάλες αντιστάσεις και στην ίδια τη γερμανία όπως έδειξαν μεταξύ άλλων οι καταστροφικές επιδόσεις τους στις εκλογές στο Αμβούργο.

Στις δραματικές ώρες που ζούμε, το εδώ κατεστημένο με μαζική πλήρη ομοβροντία  βομβαρδίζει τον άφωνο και ελληνικό λαό ότι μία και μόνο λύση υπάρχει : η παραμονή μας στην ευρωζώνη. Η αντίσταση των πολιτών σταδιακά θα ατονήσει. Έτσι προλειαίνεται το έδαφος για την ολοκληρωτική παράδοση, η οποία θα ντυθεί με κάποιες λεκτικού τύπου και ελάσσονος σημασίας παραχωρήσεις. Η εναλλακτική λύση της μετάβασης στη δραχμή βαφτίζεται «Αρμαγεδών» , «άλμα στο κενό», «γκρέμισμα στον Καιάδα», « ολοκαύτωμα», «κόλαση», κλπ. Ενώ τώρα ζούμε στον «παράδεισο»  ή έστω λίγα βήματα πριν από την είσοδο στον παράδεισο.  

Η αναιμική αμφίβολου στατιστικού τύπου ανάπτυξη του 0,4% του τελευταίου τριμήνου, παρουσιάζεται ως το φώς στην άκρη του τούνελ. Όμως, αν ληφθεί υπόψη ο αρνητικός πληθωρισμός της τάξης του 3-2%, αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα  περαιτέρω ύφεση και όχι ανάπτυξη. Μπαίνουμε στον έβδομο χρόνο της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας και οι Γκεμελίσκοι επιμένουν ότι μόνο η ευρωζώνη είναι μονόδρομος.


Οι απόψεις της άλλης πλευράς δεν ακούγονται, αφού έχουν σχεδόν αποκλειστεί από τα ΜΜΕ που καθοδηγούν το πολιτικό θυμικό του πολίτη στην εποχή του Big Brother. H άλλη άποψη που υποστηρίζει τις ευνοϊκές προοπτικές από μια συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με νοικοκυρεμένη κυβερνητική διαχείριση, ακούγεται μόνο σε διεθνές επίπεδο από κορυφαίους οικονομολόγους και προσωπικότητες όπως, μεταξύ πολλών άλλων, οι : Πωλ Κρούγμαν, Βέρνερ Ζιν, Τζότσεφ Στίγκλιτζ,  Ζακ Σαπίρ, Κένεθ Ρογκόφ, Ναόμι Κλάιν, Μαρτσέλο Ντε Κέκο, Ότμαρ Ίσιγκ, Σάιμον Τσόνσον, Τζάβατι Γκός, Μάρτιν Φελστάϊν, Ρος ΜακΛέον, Τζων Ουίκς,Τζώρτζ Φρίντμαν,Σάϊμον Ντρέϊκ,Νουριέλ Ρουμπινί,Τζοακίμ Σταρμπάτι, Στέφαν,Χόμβουργκ,Αλεξλαντερ Ντίλγκερ,Μάικαελ Φούκς, Άλαν Σκεντ,Φρανσουά Σελινό, Κόνραντ Άνταμ, Αλαίν Πάσκουεζ, Ζούργκεν Κάιζερ, Γκρεγκ Πάλαστ και πολιτικοί όπως, οι Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, Βαλερύ Πούτιν, Μπερντ Λούκε, Νάιτζελ Φάρατζ, Μπέμπε Γκριλο, αλλά και άνθρωποι των αγορών όπως ο Άλαν Γκρίσπαν και πολλοί άλλοι.

Στο εσωτερικό της χώρας, τα ΜΜΕ έχουν επιβάλλει σχεδόν καθολικό εμπάρκο σε ζωντανή αντιπαράθεση με "επικίνδυνους" εκπρόσωπους αυτής της άποψης. Προβάλλουν έναν ανίερο μονόλογο στην κατατρομοκράτηση του πολίτη για ένα πιθανό Grexit. Ή χρησιμοποιούν κάποιον λιγότερο γνώστη του θέματος και των τηλεοπτικών τεχνασμάτων ως «σάκο του μποξ» για να επικρατήσουν ολοκληρωτικά. Το "κακούργημα" του Grexit  ενισχύεται ατυχώς και από ευρωλαγνικές δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών. Αναπληρωτής Υπουργός έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι, θα παραιτηθεί αν φύγουμε από την ευρωζώνη. Θα στερήσει δηλ. τη χώρα του από τις «πολύτιμες υπηρεσίες» του που είναι ταυτισμένες με την προάσπιση της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. 

Με τέτοιες τακτικές, φυσικά και δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση και ευτυχώς που μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας δε φαίνεται να είναι δεκτικός στην επαπειλούμενη "κολοτούμπα". Στην αποδοχή δηλ. της ουσιαστικής συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής που θα μετονομαστεί κάπως αλλιώς, γέφυρα, σύμβαση, κλπ.. Το κρέας δηλ. θα βαφτιστεί  ψάρι κατά τα γνωστά.

Υπό αυτές τις τρομολαγνικές συνθήκες, στην περίπτωση που τελικά επέλθει το Grexit, ο πανικός θα είναι τόσο μεγάλος που θα λειτουργήσει καταλυτικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας. Ο όλεθρος από το τραγικό παράδειγμα της Κύπρου θα έπρεπε να μας είχε παραδειγματίσει. Γι΄αυτό, απαιτείται άμεσα η κατάρτιση σε κλειστούς κύκλους εναλλακτικών σχεδίων για την περίπτωση που οι Μέρκελ-Σόιμπλε μας βγάλουν από τον «παράδεισο» του ευρώ και μας οδηγήσουν στην «κόλαση» της δραχμής. Ας μη γελιόμαστε. Η κόλαση είναι το ευρώ και η δραχμή δεν είναι παράδεισος. Αλλά αν απλά θυμηθούμε πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε σήμερα και θα ζούμε με το ευρώ, οφείλουμε να καταλάβουμε τη διαφορά.