17 Μαρ 2015

Υπέρ του Grexit το Institute of Economic Affairs - Να συνδεθεί η δραχμή με το χρυσό



Μία ρηξικέλευθη πρόταση για τη σωτηρία της Ελλάδας καταθέτει το Institute of Economic Affairs, προτείνοντας την άμεση έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί το Ινστιτούτο, η συμφωνία του τελευταίου Eurogroup επί της ουσίας δεν επίλυσε κανένα πρόβλημα, απλώς παράτεινε κατά 4 μήνες την ανάγκη διευθέτησης τους. «Η Ελλάδα και Ευρωζώνη προσποιούνται διαρκώς, ενώ η κατάσταση παραμένει εξίσου ανησυχητική» τονίζει εν συνεχεία.

Ως μοναδική λύση για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος, το προτείνει – μα τι άλλο – την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Παρά τη φημολογία, η Ευρώπη δεν μπορεί να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ. Μόνο εάν η Ελλάδα το επιθυμεί και το αποφασίσει, το Grexit θα γίνει πραγματικότητα» εξηγεί αναλυτικά.

Όμως, συνεχίζει, η παραμονή στην Ευρωζώνη δεν διασφαλίζει την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της χώρας, αυτό του χρέους το οποίο χρήζει μία σημαντικής αναδιάρθρωσης.
«Δεν υπάρχει κανένα όφελος από τον ευρω-μονόδρομο. Η Ελλάδα πρέπει να διαγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του χρέους της» προσθέτει, καλώντας την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

Μάλιστα, όπως εκτιμά, δεδομένης της ύπαρξης πλεονάσματος, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Εκτός αυτό, η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, οφείλει να λάβει ένα ακόμη δραστικό μέτρο: να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των εγχώριων τραπεζών, μετατρέποντάς τες αποκλειστικά σε καταθετικές.

Παράλληλα, θα πρέπει να περικόψει έως και 50% το μισθολογικό κόστος της κυβέρνησης και των ανώτερων αξιωματούχων.
Όσον αφορά το ζήτημα του νομίσματος, η δραχμή, σύμφωνα με το Institute of Economic Affairs, θα προσδώσει νέα πλεονεκτήματα στην οικονομία, καθώς θα συνιστά ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά νομίσματα της Ευρώπης.
Μάλιστα, το Ινστιτούτο προτείνει η Ελλάδα να συνδέσει το νέο της νόμισμα με το χρυσό, όπως ακριβώς έκανε και η Γερμανία το 1923.
Αυτές οι προτάσεις, καταλήγει χαρακτηριστικά, θα ωφελήσουν σημαντικά την Ελλάδα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, εξασφαλίζοντας την πλήρη οικονομική σταθερότητα και αποφεύγοντας δια παντός την αστάθεια της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr, και www.glafkopis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου