10 Μαΐ 2015

Όλοι εδώ στην Μπανανία και στην Εσπερία συμφωνούν με την άποψή μας για το δημοψήφισμα εσχάτω και αυτό είναι που μας ανησυχεί


Τελικά όλοι εδώ Μπανανία όπως και στην Εσπερία θα μας τρελάνουν. Ξαφνικά όλοι, ή σχεδόν όλοι, φαίνεται να συμφωνούν με τη θέση μας για διενέργεια δημοψηφίσματος και αυτό είναι που μας ανησυχεί ! Ακόμα και ο ίδιος ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη FAZ, έριξε σαν βόμβα την αποκάλυψη  ότι είχε συμβουλεύσει το 2011 τον τότε  πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα!!!! Και πρόσθεσε : Εναπόκειται στην Ελλάδα το εάν θα μείνει μέλος της ευρωζώνης. Στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα είναι το φθινόπωρο μέλος της ευρωζώνης απάντησε πως το «ελπίζει», λέγοντας πως «η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας».




Ο Βόλφαγκ( Λύκος) Σόϊμπλε ανέφερε πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις έχει βελτιωθεί, αλλά ζητούμενο είναι «η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος». Στην ερώτηση εάν αποκλείονται αλλαγές, απάντησε πως «η Αθήνα μπορεί να αντικαταστήσει μεταρρυθμίσεις με άλλες ισοδύναμες, αλλά θα πρέπει και να τις εφαρμόσει». «Ο κ. Τσίπρας είχε πει τις προηγούμενες εβδομάδες πως εάν πρέπει να κάνει το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα» αναφέρει ο Β. Σόιμπλε.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη θέση του Βερολίνου μετά τη βόμβα Παπανδρέου το 2011 για το δημοψήφισμα, ο Β.Σόιμπλε έριξε τη δική του βόμβα χαμογελώντας: «Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές» εξήγησε ο Σόιμπλε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα, όμως πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, γιατί ειδάλλως υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη, η οποία είναι θεμέλιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Πολλά μυστήρια και αγωνιώδη ερωτήματα γεννιούνται από τις δηλώσεις αυτές του «φίλου» μας του Βόλφαγκ. Αφού προέκρινε το δημοψήφισμα, τότε γιατί οι «Εταίροι» που ακούν ευλαβικά τον Βόλφαγκ, δεν άφησαν τον Γ. Παπανδρέου να το διεξάγει αλλά τον καρατόμησαν;

Ένα δεύτερο πιεστικό επίκαιρο όσο και πιθανώς τραυματικό ερώτημα είναι, προς πια πλευρά θα κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τεθεί σε δημοψήφισμα το ερώτημα « συμφωνείτε ή όχι με τις προτάσεις των Εταίρων μας;». Αν οι προτάσεις αυτές, όπως είναι πιθανό, έχουν παραβιάσει τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές, τότε ο Αλέξης θα υποστηρίξει μια θετική στάση απέναντι στο ως άνω ερώτημα, «νίπτοντας τας χείρας» του ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος; Και θα στηριχθεί στα αμαρτωλά ΜΜΕ για να εκμαιεύσει τη θετική ψήφο στο δημοψήφισμα, ρίχνοντας τις ευθύνες στον ελληνικό λαό; Θα επιλέξει να βρεθεί απέναντι στην παραβίαση των κόκκινων γραμμών ή μήπως θα απέχει πραγματικά δισαφαλίζοντας ισότιμη μεταχείριση των δύο απόψεων απο τα ΜΜΕ όπως οφείλει να κάνει; Ιδού η απορία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου