24 Ιουν 2015

Τώρα πια το διακύβευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από το ευρώ ή δραχμή.


Ο ραγιαδισμός του «ευρώ πάση θυσία», αφού κέρδισε τον πρώτο γύρο, φαίνεται ότι χάνει τον δεύτερο. Το βαρύ πυροβολικό των δυνάμεων κατοχής με εφαλτήριο τα καθυποταγμένα κεντρικά ΜΜΕ, δεν κατάφερε να γονατίσει την αντίσταση ενάντια στο ευρωραγιαδισμό, μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, η αρχική εικόνα για συμφωνία υποταγής  φαίνεται ότι αναστρέφεται ύστερα και από τις νέες ακραίες απαιτήσεις που προέβαλλαν οι δανειστές-βασανιστές μας αλλά και την ηχηρή αντίσταση από το εσωτερικό μέτωπο.

Στο προηγούμενο σχετικό μας σχόλιο αναφέραμε πως αφού «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζουμε ότι οι δυνάμεις εκείνες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιστέκονται στη συνέχιση της ευρωυποταγής, θα συνέλθουν από την πολιτική αφασία και την κομματική πειθαρχία και θα αντισταθούν στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.» Έτσι και έγινε. Ήταν τόσο μεγάλη η αντίσταση στο επαπειλούμενο νέο μνημόνιο, που η διαφαινόμενη κολοτούμπα αναιρέθηκε για την ώρα τουλάχιστον. Σε αναμονή του τρίτου γύρου, επιμένουμε ότι η ελπίδα μπορεί και πρέπει να νικήσει.
Αντί για έναν επάρατο συμβιβασμό γερμανοποδηγετούμενων  κυβερνήσεων τύπου Παπαδήμου και ΣΙΑ, η λύση των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, είναι σήμερα ορατή όσο ποτέ. Αλλά τώρα πια το διακύβευμα  δεν μπορεί να είναι άλλο από το «ευρώ ή δραχμή». Και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος των ευρωραγιάδων, αφού δε θα μπορούν πλέον να απαγορεύσουν την ύπαρξη τη φωνή που υπερασπίζεται το εθνικό νόμισμα όπως έκαναν μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου