21 Ιουν 2015

Αείθης επίθεση στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη από συστημικά ΜΜΕ γιατί αποκάλυψε τις σχέσεις ΔΝΤ και μεγαλοδημοσιογράφων-παπαγάλων


Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκτός από το "ολίσθημά" του  να αποκαλύψει τις υπόγειες δοιασυνδέσεις του ΔΝΤ με Έλληνες μεγαλοδημοσιογράφους-παπαγάλους, υπέπεσε και στο "αδίκημα" να καταγγείλει το ίδιο το ΔΝΤ στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής,αποκαλύπτοντας τα εγκληματικά λάθη και σκοπιμότητες της περιόδου του πρώτου Μνημονίου.
Αμετροεπή και χωρίς στοιχεία επίθεση στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη εξαπέλυσαν συστημικά ΜΜΕ, ακολουθούμενα από ελεγχόμενες ή αφελείς ιστοσελίδες,  ύστερα από τις αποκαλύψεις του για τις σχέσεις μεγαλοδημοσιογράφων-παπαγάλων με το ΔΝΤ, οι οποίοι θήτευσαν σε "σεμινάρια" για το πως θα ψεκάζουν τον ελληνικό λαό με Γκεμπελικά ψέματα,όπως και κάνουν ανενδοίαστα μέχρι σήμερα.
Αφού οι μεγαλοδημοσιογράφοι-παπαγάλοι απείλησαν τον Ρουμελιώτη με μηνύσεις,τα συστημικά μέσα εξαπέλυσαν οχετό δημοσιευμάτων εναντίον του, αφηνοντας άθλια υπονοούμενα εναντίον του για το πως έγινε Υπουργός από τον Ανδρεά Παπανδρέου. Ένα άλλο δήθεν "τρανταχτό" επιχείρημα εναντίον του ήταν, οι παχυλές αμοιβές του στο ΔΝΤ όπως και σε άλλους φορείς όπου υπηρέτησε ο ίδιος.
Λες και οι αμοιβές αυτές καθ΄εαυτές, να αποτελούν κόλαφο για κάποιον με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του συγκεκριμένου υψηλόβαθμου στελέχους και καθηγητή Πανεπιστημίου. Ο οποίος αν μη τι άλλο, πληρώνει στο ακέραιο τους φόρους που του αναλογούν, κάτι το οποίο πολύ αμφιβάλλουν αν το κάνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι-παπαγάλοι, μέσα απο τα γνωστά κόλπα των εταιριών μαίμούδων που χρησιμοποιούν για να εισπράτουν τις παχυλότατες αμαρτωλές αμοιβές τους.Και για τις οποίες είναι καιρός να επέμβει ο Εισαγγελέας.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκτός από το "ολίσθημά" του  να αποκαλύψει τις υπόγειες δοιασυνδέσεις του ΔΝΤ με Έλληνες μεγαλοδημοσιογράφους-παπαγάλους, υπέπεσε και στο "αδίκημα" να καταγγείλει το ίδιο το ΔΝΤ στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής,αποκαλύπτοντας τα εγκληματικά λάθη και σκοπιμότητες της περιόδου του πρώτου Μνημονίου.
Εάν είχε αποφασιστεί αναδιάρθρωση του χρέους το 2010, ανέφερε χαρακτηριστικά, το «κούρεμα» που θα χρειαζόταν θα ήταν μόνον 30%.Οι καθυστερήσεις άφησαν χρόνο στις ευρωπαϊκές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα «τοξικά»ελληνικά ομόλογα. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν έκθεση τους στο χρέος από τα 76 δις ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 σε 38 δις ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.
Παράλληλα ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι πριν το πρώτο μνημόνιο το 2010 έγιναν κρυφά ραντεβού ανάμεσα σε Γερμανούς και Γάλλους προκειμένου να μην υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μεγάλο μέρος του οποίου βρισκόταν σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. 
Όπως τόνισε «υπάρχουν ευθύνες των εταίρων μας» επειδή α) «άργησαν να κάνουν αναδιάρθρωση του χρέους. Και εμείς έπρεπε να το είχαμε διεκδικήσει εξαρχής» και β) στην αρχή επέβαλαν υπέρμετρα υψηλά επιτόκια δανεισμού στο 5,3% έχοντας μία «τιμωρητική στάση». 
«Έκαναν λάθος υπολογισμούς» και «υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τη χώρα μας που δεν έκανε αυτά που έπρεπε, αλλά και τους εταίρους».
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με βάση την ανάπτυξη. «Πρέπει να γίνει τώρα αναδιάρθρωση του χρέους, μαζί με τη συμφωνία» τόνισε και συμπλήρωσε: «χρειαζόμαστε όσο ποτέ ένα γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα, χωρίς παραγωγή δεν γίνεται τίποτα, χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος».
Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τόνισε ότι οι προτάσεις των δανειστών για μείωση των συντάξεων αλλά και για τα εργασιακά είναι λάθος. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για να μην μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει αποκατάσταση των ζημιών. 
«Το λάθος που έκαναν οι εταίροι είναι ότι έδωσαν έμφαση στα δημοσιονομικά και στους υψηλούς φόρους και συνεχίζουν να το κάνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ύφεση» πρόσθεσε και κάλεσε τους εταίρους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Αλλά όλα αυτά που ο Π. Ρουμελιώτης τα έχει αναφέρει σε βιβλίο του και ειδικότερα οι αποκαλύψεις του για τις σχέσεις του ΔΝΤ με τους σαλονάτους μεγαλοδημοσιογράφους - παπαγάλους, τον έβαλαν στο εδώλειο του κατηγορούμενου χωρίς ουσιώδες κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου