5 Ιουν 2015

Αντί για γραβάτα θηλειά για τον Αλέξη ο οποίος την εξόρκισε


Δικαιώνεται η θέση μας ότι οι "Θεσμοί" δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω και σκοπίμως παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις, αφού η παράταση της αβεβαιότητας εξοντώνει την ελληνική οικονομία και φθείρει την κυβέρνηση. Επιεικώς απαράδεκτη ήταν η πρόταση πλήρους υποταγής σε ακραίες  μνημονιακές επιλογές που μετέφερε εγγράφως στον ΑλέξηΤσίπρα από τον εντολοδόχο-γκουβερνάντα της τριπλέτας Μέρκελ-Σόϊμπλε- Λαγκάρτ,  Στην ουσία ο εντολοδόχος παρέδωσε γραπτό τελεσίγραφο στον Έλληνα Πρωθυπουργό που χαρακτηρίστηκε απο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, χειρότερο απο το e-mail Χαρδούβελη.Δεν έγινε καμιά απολύτως συζήτηση-διαπραγμάτευση και αυτή τη φορά ο κ. Γιούγκερ, αντί για γραβάτα επιχείρησε να τυλίξει με θηλειά το λαιμό του Αλέξη, ο οποίος και την ξοπέταξε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που ακολουθησε με τη Γερμανίδα Ευρωπαία υπερκυρίαρχο καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να αποτελεί γραφική φιγούρα άβουλης συμμετοχής,ανέφερε ότι η πρόταση των "Θεσμών" δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία, αφού δε λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες. 
Αντίθετα, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.Η απόρριψη της απαράδεκτης πρότασης των "Εταίρων" ανακοινώθηκε δημόσια απο τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε σύντομες δηλώσεις του.
Ως είθισται, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν πως η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.Πρόκειται προφανώς γαι μια εικονική αισιοδοξία η οποία είναι μεν κατανοητή, αλλά πρέπει να τελιώσει το συντομότερο δυνατό, αφού η ελληνική οικονομία οδηγείται στα βράχια.
Είναι προφανές ότι η δόση των 304 εκ.που έπρεπε να καταβληθεί σήμερα Παρασκευή 6 Ιουνίου, δε θα καταβληθεί. ¨οπως διέρευσε απο το Μαξίμου, το σύνολο των δόσεων αυτού του μήνα θα καταβληθούν στα τέλη Ιουνίου,κάτι που φυσικά είναι αδιανόητο ότι μπορεί να γίνει υπο τις τρέχουσες συνθήκες και χωρίς να έχει υπάρξι συμφωνία.Το συμπέρασμα που προκύπτει ότι όλα θα έχουν κριθεί μέχρι το τέλος του μήνα. 
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίουμ υπογραμμίζουν πως «η πρόταση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τους Θεσμούς στις Βρυξέλλες, περιέχει ακραίες θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν ανταποκρίνονται, μάλιστα, στις αλλαγές που είχαν αποδεχθεί στο Brussels Group! Δεν έχουν κάνει ούτε βήμα πίσω, ανεξάρτητα αν στους τέσσερις αυτούς μήνες οι δύο πλευρές είχαν συγκλίνει σε μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ενσωμάτωσε στην πρότασή της, η πρόταση των δανειστών δεν τις εμπεριέχει». 
Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως η αυτή η στάση των Θεσμών «δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο συμβάλει στην εύρεση αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους θα συνεχιστεί το τραγικό λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου που οδήγησε τη χώρα σε στρατηγικό αδιέξοδο λιτότητας».
Σύμφωνα με το Μαξίμου, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης δεν αντικατοπτρίζει τις αρχικές της θέσεις –όπως αυτές εκφράστηκαν στις προγραμματικές της δηλώσεις– αλλά είναι προϊόν υποχωρήσεων και συμβιβασμών στη βάση των επεξεργασιών του Brussels Group και των τεχνικών κλιμακίων. Η κυβέρνηση, μάλιστα, συναρτά την υπογραφή της συμφωνίας μόνο με λύση για το χρέος, καθώς και με την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας. 
Ειδικότερα, όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist, η όποια συμφωνία συναρτάται με τέσσερα βασικά σημεία: 

α. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να μπορέσει η χώρα να διασπάσει το μηχανισμό αναπαραγωγής της λιτότητας και να ανακτήσει τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο.

β. Να μην υπάρξουν δεσμεύσεις, υποχρεώσεις για νέες περικοπές. Καμιά νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, σε μέτρα δηλαδή που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα και θα ξαναφέρουν την οικονομία στο σπιράλ της ύφεσης. 

γ. Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο της τελευταίας πενταετίας όπου η χώρα αναγκάζεται διαρκώς να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα προηγούμενα και τέλος 

δ. Ισχυρό Πρόγραμμα επενδύσεων, συντονισμένη χρηματοδότηση επενδύσεων, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.
Όπως τονίζουν, «η σύγκριση μεταξύ όχι μόνο των δύο προτάσεων, αλλά και με το μεσοπρόθεσμο 2015-2018, που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, καθώς και με το γνωστό mail Χαρδούβελη, αποκαλύπτει ποιοι θέλουν τη χώρα εγκλωβισμένη και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Οι θεσμοί ζητούν την ψήφιση όλων των μέτρων τον Ιούνιο και άμεση εφαρμογή τους από την 1η Ιουλίου 2015. Ζητούν ακόμα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016!».
Ύστερα απο τα παραπάνω, καθίσταται περισσότερο φανερό ότι, κάθε περαιτέρω συζήτηση με τους λεγόμενους Θεσμούς ( Λέγε με Μέρκελ-Σόϊμπλε), είναι όχι μόνο ανούσια, αλλά  και άκρως καταστροφική για τη χώρα, αφού η ελληνική οικονομία γονατίζει υπο το βάρος της αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι.
Οι εκλογές ή το δημοψήφισμα, που για εμάς αποτελεί ποιο σωστή επιλογή, προβάλλουν πλέον ως ισχυρή πιθανότητα για το πολύ κοντινό μέλλον.Και το διακύβευμα δεν μπορεί να είναι άλλο απο το ευρώ ή δραχμή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πλέον παρά να προβάλλει την επιλογή του εθνικού νομίσματος ως μια σοβαρή και επιθυμητή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου