14 Ιουν 2015

Η παράταση του σημερινού αδιέξοδου θα καταστρέψει τη χώρα και θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ

Όχι είναι τεράστιο λάθος η παράταση του ισχύοντος σήμερα προγράμματος για άλλους εννέα μήνες όπως φαίνεται ότι ζήτησε η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι θα επιδεινωθεί η  σημερινή οικονομική παραλυσία.  Ο αποπληθωρισμός, η συρρίκνωση η απονέκρωση της αγοράς θα συνεχιστεί. Όπως και η  ιδιότυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος σε μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών του. Όπως και η διόγκωση των χρεών μεταξύ ιδιωτών, καθώς και των ιδιωτών απέναντι στην εφορία, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, κλπ.


Η επιδεινωμένη καθημερινά έλλειψη ρευστότητας στεγνώνει τις τράπεζες και την αγορά. Οι προοπτικές ανάπτυξης κατρακυλούν στο ναδίρ και η ανεργία σκαρφαλώνει στο ζενίθ. Δεκάδες ή και εκατοντάδες δις. ευρώ θα συνεχίσουν να δραπετεύουν στο εξωτερικό. Όπως συμβαίνει και με τον κινητό πλούτο της χώρας σε χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μέσα από τα χιλιάδες τοκογλυφικά ανταλλακτήρια που έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε γωνιά των πόλεων. Τα οποία δεν υφίστανται τον οποιονδήποτε έλεγχο.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, ο ανθρώπινος πλούτος και το μέλλον της χώρας, θα συνεχίσει να παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς, σε αναζήτηση εργασιακής στέγης. Την ίδια ώρα προβλέπεται να εισέλθουν μέσα σε ένα χρόνο, εκτός από το ένα εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες, πάνω από ένα  εκ. μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι από τους οποίους θα παραμείνουν στη χώρα, σμπαραλιάζοντας το ήδη προβληματικό σύστημα υγείας, κορυφώνοντας την εγκληματικότητα και ανατρέποντας μοιραία και καταλυτικά την εθνολογική μας ισορροπία  στα επόμενα 5-8 χρόνια. Η οικονομία και η κοινωνία παραλύουν από το φόβο του αβέβαιου, τη μοιρολατρία του αδιέξοδου, την απομάκρυνση της ελπίδας. Η Ελλάδα καταρρέει  και πεθαίνει οικονομικά και δημογραφικά.

Η παράταση του σημερινού αδιέξοδου, αλίμονο, θα καταστρέψει τη χώρα και θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιδιώκει η υπερκυβέρνηση του Βερολίνου, όσο και αν η Αγγέλα Δωροθέα Μέρκελ, παριστάνει  ότι δήθεν «φλερτάρει» με τον Αλέξη. Πολύ πιο ρεαλιστής, ο «κακός» Σόϊμπλε πρότεινε να υιοθετήσουμε προσωρινά διπλό νόμισμα με εισαγωγή της δραχμής με κλειδωμένη ισοτιμία και υποτίμησή της μέχρι 40% και τονίζοντας ότι θα μας παράσχει σχετική υποστήριξη.

Αυτό, αν το ερμηνεύουμε σωστά, σημαίνει ότι ένα ευρώ θα ισοδυναμεί με 1,6 δραχμές και πως θα υπάρξει κούρεμα του χρέους κατά 40%. Με μια τέτοια προοπτική, η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει άμεσα την ανταγωνιστικότητα της και εφ’ όσον συγκρατηθεί η έκδοση χρήματος στο 15-20% του ΑΕΠ. Μαζί με μέτρα όπως ο έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων κλπ., η οικονομία θα απογειωθεί. Αφού όπως φαίνεται δεν μπορούμε ή δεν τολμούμε να πάμε πιο μακριά για γεωπολιτικούς λόγους κυρίως, ας αρπάξουμε αυτή τη μέση λύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου