27 Ιουν 2015

Αποδείχτηκε ότι ο Αλέξης είναι ένας πραγματικά μεγάλος ηγέτης που θα μείνει στον Πάνθεον της ελληνικής ιστορίας

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι να πούνε...Η χθεσινή μέρα ή μάλλον το βράδυ ήταν ή ώρα του Αλέξη Τσίπρα για να πει το μεγάλο όχι και να μείνει στον Πάνθεον της ελληνικής  ιστορίας. Αντιμέτωπος με την κολοσσιαία Οργουελιανή τρομοκρατία του καθυποταγμένου μιντιακού συστήματος, ο Αλέξης επέλεξε έναν ευφυή πλάγιο τρόπο για να τα βγάλει πέρα ως καλός πολιτικός μαέστρος που αποδεικνύεται ότι είναι. Δεν τα έβαλε κατά μέτωπο με το σύστημα.Με μισή καρδιά, δήλωνε την πίστη του στο ευρώ. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του, όπως έχει αναφέρει και ο Γιάννης Δραγγασάκης, σκεφτόταν  και τον άλλο δρόμο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι σύντροφοί του, συνέβαλαν φυσικά προς την ίδια κατεύθυνση. Με τις μικρές μας δυνάμεις τον στηρίξαμε και εμείς, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα δικαιώσει τις θέσεις μας για το καλό της πατρίδας.

Τελικά, ο Αλέξης  δικαίωσε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και τις δικές μας θέσεις, έστω και δια της τεθλασμένης. Αιφνιδίασε τους περισσότερους άλλά όχι εμάς. Μέχρι προχθές, μιλώντας με δημοσιογράφους και πολιτικούς άκουγα από τους περισσότερους την άποψη ότι, ο Αλέξης θα κάνει «κολοτούμπα». Μερικοί μάλιστα στην προσπάθειά τους να τον υποστηρίξουν προετοίμαζαν το έδαφος. Φίλοι και σύντροφοί μου επιτέθηκαν γιατί εγώ ένας συγκροτημένος «δραχμηστής», στηρίζω τον «ευρώφιλο» Αλέξη.
Περίμενα το όχι του γιατί  τον θεωρώ  έξυπνο, έντιμο  και πατριώτη Δεν αμφιβάλλω ότι το Ευρωιερατείο του προσέφερε σε προσωπικό επίπεδο «γην και ύδωρ» για να τον εξαγοράσει, όπως γίνεται με πολλά πολιτικά ρετάλια. Υπάρχουν  πολλές  μεγάλες καρέκλες στο δυτικό σύμπαν που αποτελούν μεγάλη πρόκληση για πολιτικούς μικρού αναστήματος. Ο Αλέξης απέδειξε ότι κάθε άλλο παρά ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. ¨Όπως μου έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που υπηρετεί με συνέπεια ιδανικά και αξίες, έχει σωστό πολιτικό αισθητήριο και ξέρει πότε και πως να το ρισκάρει. Αποδείχτηκε ότι ο Αλέξης είναι ένας πραγματικά μεγάλος ηγέτης. Και το μέλλον είναι δικό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου