13 Σεπ 2015

Τζόν Σουϊντον : Δημοσιογράφοι αυτές οι διανοούμενες πόρνες


Στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη, ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, είπε :
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω.


Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

(Πηγή « Η ανείπωτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979).

Στη δική μας περίπτωση,πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι δεν είναι απλώς διανοούμενες πόρνες. Είναι κάτι παραπάνω. Λειτουργούν ως η εμπροσθοφυλακή του στρατού κατοχής της χώρας, για να διαστρεβλώνουν και να παραποιούν την αλήθεια και να ελέγχουν την πολιτική συμπεριφορά του ζαλισμένου πλήθους ( κατά Τσόμσκι). Να τον κρατούν ναρκωμένο και να επιβάλλουν μέσα από ψευτοδημοκρατικές διαδικασίες την κατοχή της χώρας από τους ξένους επιβουλείς και ντόπιους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου