4 Σεπ 2015

Προσπαθούν όλοι να αλιεύσουν ψήφους απο τη μεγάλη δεξαμενή των υποστηρικτών της δραχμής

Προσπαθούν όλοι να αλιεύσουν ψήφους απο τη μεγάλοι δεξαμενοί των υποστηρικτών της δραχμής. ειδικότερα στο "μικροσκόπιο" των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των μικρότερων κομμάτων, που θέλουν να κερδίσουν από τις διαρροές, βρίσκονται οι δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετρήσεις η Αριστερή Πλατφόρμα από την οποία "γεννήθηκε" η Λαϊκή Ενότητα είχε καταγραφή της τάξης του 12% στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό που μεταφράζεται σε 300.000 ψήφους εκ των οποίων οι 200.000 φαίνεται πως δεν θα πάνε στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων ώστε να προλάβουν διαρροές από κοινωνικές ομάδες, που θα μπορούσαν να στραφούν προς άλλα κόμματα.


Η μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων για τη Λαϊκή Ενότητα είναι εκείνοι που ψήφισαν "όχι" στο δημοψήφισμα και θα προτιμούσαν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Βάσει των ερευνών, ένας στους τρεις ψηφοφόρους του όχι απορρίπτει τη συμφωνία και ψηφίζει δραχμή. Αυτοί οι ψηφοφόροι αποτελούν το 18% του εκλογικού σώματος. Ωστόσο η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι η μόνη που διεκδικεί ποσοστό επί των οπαδών της επιστροφής στη δραχμή καθώς μερίδα επί των ψηφοφόρων διεκδικούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Ο Παναγιώτη Λαφαζάνης πάντως, βάζει ψηλά τον πήχη του κόμματος του στις εκλογές. Την ίδια στιγμή, η Λαϊκή Ενότητα αμφισβητεί τα ευρήματα των δημοσκοπικών εταιριών και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα Iskra την δική της εκδοχή για τη δύναμη των κομμάτων. Σύμφωνα λοιπόν με τη Λαϊκή Ενότητα, πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με 24%, κι ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Τρίτο κόμμα είναι η Λαϊκή Ενότητα με 10% κι ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 9%, ΚΚΕ με 8%, Ποτάμι με 6%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 3,5% και η Ένωση Κεντρώων με 3,2%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου