12 Δεκ 2015

Θεσμοθετείται η κλοπή της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές και τους εδώ εντολοδόχους τους


Στον απόλυτο έλεγχο των κατοχικών δανειστών του «ευρωπαράδεισου» καταλήγει το νέο υπερ Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε η Τερατρόϊκα και μετέφερε ως εντολές στους εδώ εντολοδόχους της που παριστάνουν την κυβέρνηση και μάλιστα την….. Πρώτη Φορά Αριστερή κυβέρνηση. Το νέο Ταμείο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και να ξεπουλάει σε επιτήδειους κόρακες των διεθνών αγορών από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Το Ταμείο όπου εκχωρείται τεράστια περιουσία του ελληνικού δημοσίου, θα διοικείται από πενταμελές εποπτικό συμβούλιο με Πρόεδρο και άλλο ένα μέλος που θα διορίσουν οι δανειστές και μέλη άλλους τρεις που θα διορίσει η ελληνική κυβέρνηση αλλά θα εγκρίνουν φυσικά οι δανειστές !
Το εποπτικό συμβούλιο θα διορίζει και το διοικητικό συμβούλιο του υπερταμείου, το οποίο θα εκτελεί τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται στο εποπτικό συμβούλιο. Σε ότι αφορά τη δομή του, αυτό θα έχει ως «θυγατρικές» το σημερινό ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τα ακίνητα του Δημοσίου. Παράλληλα, θα έχει υπό τον έλεγχό του και όλα τα δικαιώματα του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και δυνητικά και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το Ταμείο θα διαχειριστεί εκτιμώμενη περιουσία ύψους άνω των 50 δισ. σε βάθος 30ετίας. Άμεσα προβλέπεται να εισπράξει 6,2 δις από την με συνοπτικές διαδικασίες πώληση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ. Επι πλέον, στο υπερταμείο φαίνεται ότι θα καταλήξει και μέρος των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ μέσω μεταφοράς σε αυτό της ΑΔΜΗΕ, ολόκληρης ή του μεγαλύτερου μέρους της.
Επισημαίνεται εδώ ότι, πολύ λίγες έγκυρες πληροφορίες διαρρέουν ως προς την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας από το ταμείο, η οποία είναι αναμενόμενο να γίνει αντικείμενο παρα-εκμετάλλευσης από επιτήδειους λόγω των αδιαφανών διαδικασιών, της ταχύτητας και της υποχρεωτικότητα με την οποία διενεργούνται οι σχετικές συναλλαγές. Η όλη υπόθεση προσομοιάζει με την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από τους ολιγάρχες-κοράκια της εποχής εκείνης. Και έπεται συνέχεια εδώ στον ευρωπαράδεισό της Ελληνικής Μπανανίας όπου ζούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου