Google+ Followers

12 Δεκ 2015

Τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα στον ελληνικό "παράδεισο του ευρώ"


Η μόνιμη επωδός όλων των υποστηρικτών εξαρτημένων ή και θρησκόληπτων οπαδών του ευρώ ήταν μέχρι πρόσφατα ότι, με τη δραχμή δε θα έχουμε τρόφιμα,καύσιμα και πάνω από όλα φάρμακα. Θα πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς χωρίς φαρμακευτική προστασία επαναλάμβαναν μονότονα πολλοί «ευφυείς» πανελίστες, διαγκωνιζόμενοι για το πως θα γίνουν περισσότερο αρεστοί στο κατοχικό καθεστώς. Με τη δραχμή, τα παιδιά μας θα στερηθούν βασικά φάρμακα και εμβόλια βροντοφώναζαν με ιερή αγανάκτηση. Τα φάρμακα θα εξαφανιστούν γιατί δε θα έχ
Η μόνιμη επωδός όλων των υποστηρικτών εξαρτημένων ή και θρησκόληπτων οπαδών του ευρώ ήταν μέχρι πρόσφατα ότι, με τη δραχμή δε θα έχουμε τρόφιμα,καύσιμα και πάνω από όλα φάρμακα. Θα πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς χωρίς φαρμακευτική προστασία επαναλάμβαναν μονότονα πολλοί «ευφυείς» πανελίστες, διαγκωνιζόμενοι για το πως θα γίνουν περισσότερο αρεστοί στο κατοχικό καθεστώς. Με τη δραχμή, τα παιδιά μας θα στερηθούν βασικά φάρμακα και εμβόλια βροντοφώναζαν με ιερή αγανάκτηση. Τα φάρμακα θα εξαφανιστούν γιατί δε θα έχουμε συνάλλαγμα να τα εισάγουμε μα ς προειδοποιούσαν με φωνασκούντα σοβαροφανή προβληματισμό. 

Βαρύγδουποι οικονομολογούντες, δημοσιολογούντες  αναλυτές, πολιτικοί και πολιτικάντηδες, αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, παπαγάλοι του καθεστώτος, τηλεοπτικά παγώνια, αμόρφωτες τηλεπερσόνες, το πρώτο που έλεγαν πάντα ήταν ότι με τη δραχμή είναι βέβαιο ότι, θα μας λείψουν τα φάρμακα. Και ο θάνατος είναι βέβαιος για πολλούς από εμάς για το λόγο αυτό. Αλίμονο.Τι μεγαλύτερη κινδυνολογία από το να επισείεται ο ίδιος ο θάνατος πάνω από το κεφάλι των άφωνων και ζαλισμένων τηλεθεατών που ευθύνονται βέβαια και οι ίδιοι αφού δέχονται να  ακούνε επί ώρες άκριτα τα συστημικά ψέματα της κατοχικής τηλεόρασης.
Πες ψέματα συνέχεια, όλο και κάτι θα μείνει είχε διδάξει ο μετρ του είδους Ζόζεφ Γκέμπελς. Ο οποίος αν ζούσε σήμερα προφανώς θα ήταν περήφανος για τους λαμπρούς επιγόνους του στην εδώ αποικία της χώρας του τη Γερμανία  που σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά τη Χιτλερική εισβολή,  μας έχει υποτάξει όχι με ερπυστριοφόρα αλλά με τον έλεγχο του νομίσματος, του πονηρού ευρώ-μάρκου. Τους στοιχίζει πολύ λιγότερο σε κόπο,χρήμα και αίμα και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα τανκς και τα στούκας.
Και ενώ με τη δραχμή ποτέ δε βιώσαμε ελλείψεις φαρμάκων, σήμερα μέσα στον παράδεισο της ευρωζώνης, ολοένα και μεγαλώνουν οι ελλείψεις πολλών και διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην ελληνική αγορά. Στα νοσοκομεία, δε χορηγούν φάρμακα σε καρκινοπαθείς σε αρχικό στάδιο, γιατί τα λίγα που έχουν διαθέσιμα τα διαθέτουν για αυτούς σε προχωρημένο και καταλυτικό στάδιο. Το ίδιο συμβαίνει και για πολλές άλλες σοβαρές αρρώστιες..
Στα παιδιατρικά νοσοκομεία δεν υπάρχουν στοιχειώδη φάρμακα και ειδικότερα παιδικά εμβόλια. Αλλά και από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν με αλματωδώς αυξανόμενη συχνότητα πολλά φάρμακα για τα περισσότερα από τα οποία δεν υπάρχουν υποκατάστατα. Διάφορα εμβόλια, σκευάσματα για την οστεοπόρωση και τη νόσο Πάρκινσον, ογκολογικά, αντιυπερτασικά, αντιψυχωσικά, φάρμακα για το πεπτικό και τον προστάτη δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά, αναγκάζοντας τους λήπτες να κάνουν σαφάρι εύρεσής τους σε όλη τη φαρμακευτική αγορά. Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν λύσεις ιδιωτικών εισαγωγών από το εξωτερικό. Και μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία είναι σαν να μην υπάρχει στην αγορά, καθώς κανένα σκεύασμά της δεν διατίθεται από τις φαρμακαποθήκες στα φαρμακεία!
Σαν απάντηση στο πρόβλημα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλεί τους φαρμακοποιούς να μην εκτελούν ολόκληρες τις συνταγές για μία σειρά από σκευάσματα που είναι σε έλλειψη!Αποκαλυπτικό είναι έγγραφο προς τις φαρμακαποθήκες του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), θυγατρικής του ΕΟΦ, με αρμοδιότητα την επείγουσα εισαγωγή φαρμάκων τα οποία λείπουν από την αγορά:
«Λόγω του περιορισμένου αποθέματος των προϊόντων μας και των επιπρόσθετων δυσκολιών στην προμήθειά τους από το εξωτερικό, θα σας παρακαλούσαμε στο μέτρο του δυνατού να εξυπηρετείτε τα φαρμακεία με γνώμονα τη συνέχιση των θεραπειών των ασθενών τους και όχι την πλήρη εκτέλεση των συνταγών τους ή τη δημιουργία αποθέματος λόγω των ελλείψεων»!
Σε δημοσιεύματα του καθεστωτικού τύπου γίνονται βαρύγδουπες περιπεπλεγμένες αναλύσεις για τις αιτίες του φαινομένου, παρακάμπτοντας φυσικά το βασικό λόγο. Ο ΕΟΠΠΥ και το Υπουργείο Υγείας, το κράτος έχουν κάνει στάση πληρωμών, δεν καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους, δεν πληρώνουν τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα οι φαρμακευτικές εταιρείες να μην τροφοδοτούν με φάρμακα την αγορά. Για τους ίδιους λόγους τα περισσότερα ιδιωτικά εργαστήρια δε διενεργούν εξετάσεις αφού ο ΕΟΠΠΥ δεν τους πληρώνει.
Η έλλειψη συναλλάγματος της χώρας σε ευρώ μας που μας χορηγούν με το σταγονόμετρο και εκβιαστικά οι δανειστές-βασανιστές μας, οδηγεί σε αδυναμία εισαγωγής φαρμάκων. Το κενό αδυνατεί να καλύψει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην οποία επιχειρείται συστηματική επιχείρηση κατεδάφισης προς όφελος των ξένων πολυεθνικών. Για τους λόγους αυτούς, μέρος των ελληνικών  φαρμακοβιομηχανιών προσανατολίζονται για εξαγωγές όχι μόνο των σκευασμάτων που παράγουν αλλά και μεταφορά παραγωγικής δραστηριότητάς τους στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν από τη λαίλαπα των ευρω-μνημονιακών καταστροφικών πολιτικών.
Να το χαιρόμαστε, να το χαιρόσαστε  το ευρώ λοιπόν ω πανέξυπνοι λεβέντηδες συνέλληνες


- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/terasties-elleipseis-se-farmaka-ston-elliniko-paradeiso-toy-eyro#sthash.oMXFQfi4.dpuf