Google+ Followers

26 Ιαν 2016

Το Θατσερικό νεοφιλελεύθερο δόγμα «Δεν Υπάρχει Εναλλακτική-ΤΙΝΑ» και η υιοθέτησή του από την «Πρώτη Φορά Αριστερά» και πολλούς ψευτοαριστερούς και δήθεν σοσιαλιστές


 
To περίφημο πολιτικοικονομικό σλόγκαν της επιλεγόμενης TINA ( There is not Alternative-Δεν υπάρχει Εναλλακτική), αποτέλεσε το κορυφαίο βήμα ιδεολογικής συσπείρωσης της ακραίας νεοδεξιάς, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, των «ελεύθερων» αγορών και της  ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης. Οι συνοδοιπόροι αυτών των απόψεων, οι περισσότεροι από συμφέρον παρά από ιδεολογία, υποστηρίζουν ότι, ότι ο άγριος νεοφιλελευθερισμός είναι ο μόνος δρόμος όπου οι σύγχρονες κοινωνίες μπορούν να πορευτούν. Ύστερα από τη βροντώδη χρησιμοποίηση του όρου από τη Μάργκαρετ Θάτσερ, η ΤΙΝΑ καθιερώθηκε διεθνώς, εκτός από  κορυφαία  προμετωπίδα της ασύδοτης  νεο-κεφαλαιοκρατίας αλλά και ως το επιχείρημα-ανάχωμα της αλλοτριωμένης διεθνούς ψευτοαριστεράς.
 
Το δόγμα της ΤΙΝΑ σημαίνει ότι , παρά τα προβλήματα, «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» άλλη από το ισχύον οικονομικό σύστημα  και ότι ο νεοφιλελευθερισμός πρέπει να κυριαρχήσει και να περιθωριοποίήσει τον σοσιαλισμό. Η πασίγνωστη πλέον αυτή φράση που χρησιμοποίησε αναφανδόν ο ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσουν τη βαρβαρότητα των μνημονικών επιλογών με τη θρησκόληπτη αποδοχή του «πάση θυσία στο ευρώ», υπήρξε έκτοτε η κορωνίδα των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών. Αυτών που οδηγούν τον κόσμο σε περιοδικές οικονομικές κρίσεις, μέσα από τις οποίες διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στο χαώδη καταμερισμό του παγκόσμιου πλούτου, όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
 
Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς  θασιώτες του ίδιου δόγματος, συνήθως εξαρτημένους από θέσεις, κρατικά, κοινοτικά κονδύλια, από θεμιτές ή αθέμιτες προσωπικές φιλοδοξίες ανόδου στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ιεραρχία του τόπου. Η υιοθέτηση της Θατσερικής ΤΙΝΑ, είναι το τέλειο μαύρο γάντι που ταιριάζει στο γελοίο δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ». Αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, λένε δεξιοί και αλίμονο αριστεροί οικονομολόγοι,οικονομολογούντες, δημοσιολογούντες και πάνω απ’ όλα αμόρφωτες τηλεπερσόνες, έ,  τι α κάνουμε, θα τα δεχτούμε , θα τα υποστούμε όλα. 
 
Ας μας κόψουν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα φάρμακα, την περίθαλψη, ας μας πάρουν τα σπίτια, ας μην έχουμε ηλεκτρικό, θέρμανση, δουλειά, ελπίδα για το αύριο. Ας ρίξουν τα ΑΜΕΑ, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους στον Καιάδα. Ας πέσουν  όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μιζέρια στη δυστυχία,ας φύγουν τα παιδιά μας μετανάστες στο εξωτερικό. Ε, τι να κάνουμε, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, ας μας πάρουν τις τράπεζες, ας κλείσουν τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, τις βιοτεχνίες, τις βιομηχανίες μας, ας γίνουμε όσοι μείνουμε εδώ,  γκαρσόνια και υπηρέτριες για τους πλούσιους τουρίστες του βορρά, που στο τέλος θα μας την αγοράσουν μισοτιμής. Ας μετατρέψουν τη χώρα μας σε χώρο, σε Μπανανία, σε τόπο  μουσουλμάνικου εποικισμού και στο τέλος-τέλος σε μουσουλμανικό κράτος. Για να δικαιωθεί και ο μακαρίτης ο Οζάλ, για τον χωρίς πόλεμο επανατουρκισμό της Ελλάδας. 
 
Στο κάτω- κάτω της γραφής, αυτό επιτάσσει η πολυπολιτισμικότητα του εκλαμπρότατου και αξιοτιμότατου κυρίου Τζώρτζ Σόρος. Άλλωστε εμείς ήμασταν πάντα φιλόξενος και φιλάνθρωπος λαός  και αυτό οφείλουμε να το αποδείξουμε παραδίδοντας τα κλειδιά της χώρας στους εποίκους, που όλους ανεξαιρέτως τους χρήζουμε πρόσφυγες, από χώρες όπου ως γνωστόν, η Ελλάδα επιτέθηκε με κατακτητικές διαθέσεις και είναι προφανώς υπεύθυνη για τις εκεί καταστροφές! 
Ο φιλανθρωπισμός αποτελεί άλλωστε το νέο ιδεολογικό φρούτο με αριστερή ετικέτα, σε πείσμα των κλασικών μαρξιστικών αντιλήψεων που κατήγγειλαν τη φιλανθρωπία ως τη βαλβίδα εκτόνωσης της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. 
 
Αφού δεν υπάρχει εναλλακτική από την απέραντη φτωχοποίηση και εξαύλωση της χώρας όπως επιτάσσει το Θατσερικό δόγμα της ΤΙΝΑ, θα τα δεχτούμε ασκαρδαμυκτί όλα αυτά και ότι άλλο μας επιβάλλουν οι καλοί μας οι δανειστές από Γερμανία μεριά ορμώμενοι κυρίως. Αφού εμείς δεν παράγουμε τίποτε και αυτοί κρατάνε τα κλειδιά του κουμπαρά, αυτοί θα παραγγέλνουν και τη μουσική και εμείς θα χορεύουμε ότι ζητήσουν. 
 
Οι καλοί μου αναγνώστες μπορούν να σταματήσουν εδώ την αναφορά στην Θατσερική ΤΙΝΑ. Όσοι όμως έχουν την υπομονή και αντέχουν ακόμα, ας αναζητήσουν σε  επαναλαμβανόμενες αναφορές παντού, στην  έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία της πληθωρικής καθημερινής χειραγώγησης των μαζών, την πολλαπλασιαστικά παραγόμενη ραφιναρισμένη επιχειρηματολογία που υποστηρίζει την ΤΙΝΑ. Οι αρθρογράφοι και τηλεορασάτοι είναι κάθε καρυδιάς καρύδι, δεξιοί αλλά και  φαινομενικά αριστεροί διανοητές. Η συστημική μαύρη προπαγάνδα που εξαπολύει μαζικά το κατοχικό καθεστώς της χώρας, δε χρησιμοποιεί μόνο τους ξεφωνημένους Μπάμπηδες, Πρετεντέρηδες, Τρέμηδες, Πορτοσάλτιδες, Σία, ΣΙΑ  και άπειρους άλλους παχυλά αμειβόμενους εγκάθετους, αλλά και ανθρώπους πιο σικάτους διανοούμενους που εγκαταβιούν στο περιθώριο του συστήματος. 
 
Αυτοί οι συνήθως κατ’ όνομα αριστερόφρονες διανουμενίζοντες, επιδιώκουν  θεμιτά ή αθέμιτα με γκρίζο, ραφιναρισμένο τρόπο, πασπαλισμένο με μονοσήμαντα βαρύγδουπα και σαθρά επιχειρήματα, να γίνουν αρεστοί και να υιοθετηθούν από το καθεστώς. Και τότε οι «ευγενικές» τους φιλοδοξίες θα απογειωθούν. Εδώ απογειώθηκε ο απίθανος Βασίλης Λεβέντης  ο γραφικός πιτσοδοφάγος της πολιτικής μας ζωής, όταν δήλωσε ότι θα δολοφονήσει όσους υποστηρίζουν το…Grexit ! 
 
Και ώ του θαύματος μπήκε στη Βουλή, για να φανεί τελικά και ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Και ως ένα από τα πολλά αντίτιμα που έχει συμφωνήσει με το καθεστώς αυτός ο πονηρός πολιτευτής, ήταν μεταξύ άλλων,  να προτείνει όπως τον ορμήνευσαν σε πρόσφατη τηλεοπτική επανεμφάνισή του στον Ενικό του Νίκου Χατζηνικολάου για Πρωθυπουργό και Υπουργούς, τους Στουρνάρα, Παπαδήμο και Προβόπουλο! Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το να προδίδουν τη χώρα τους και να ξεγελούν τον κόσμο είναι κάτι σαν προτέρημα. Ξεχνούν βέβαια πως την προδοσία πολλοί αγάπησαν αλλά τον προδότη ουδείς. Και ότι η προδοσία είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για την κόλαση.