17 Νοε 2016

Ο απερχόμενος Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Τράμπ και η ορατή επιστροφή στη δραχμή


Ο απερχόμενος πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα, ήρθε, μίλησε για το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού την Ελλάδα και αναχώρησε για το Βερολίνο. Εκεί θα συζητήσει με την Αγκέλα Μέρκελ πως θα αντιμετωπιστεί η κατεδάφιση από το «τσουνάμι» Τράμπ της παγκοσμιοποίησης που προωθούσαν σε αγαστή συνεργασία οι δυο τους, μαζί με άλλους παράταιρους Εταίρους. Ο Μπαράκ, επανέλαβε το γνωστό του κούφιο ευχολόγιο για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους της χώρας μας, χωρίς βέβαια τη συμμετοχή των ΗΠΑ. Λησμόνησε να μας
υπενθυμίσει εκείνο που έχει πλέον αποδειχτεί απόλυτα ότι, η κυβέρνηση Ομπάμα είναι εκείνη που επέμενε και επέβαλλε την παραμονή μας στον «ευρωπαράδεισο»

 Και αυτό, σε  αντίθεση με την κυβέρνηση της φίλης του Αγκέλας Μέρκελ που επέμενε και επιμένει για το προσωρινό ή και μόνιμο Grexit.  Οι ΗΠΑ των Ομπάμα-Κλίντον και κατά δεύτερο λόγο η Γαλλία του Ολάντ, θέλουν μια αρκετά ισχυρή Γερμανία  ως ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία, αλλά όχι πανίσχυρη, σε βαθμό που θα αμφισβητηθεί η διεθνής πρωτοκαθεδρία της Ουάσιγκτον. Στο υπόγειο της λυκοφιλίας Ομπάμα-Μέρκελ, υπάρχει ο πόλεμος νομισμάτων δολαρίου απέναντι στο ευρώ και η εκατέρωθεν επιβολή προστίμων σε μεγάλες εταιρείες της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Ο κύριος στόχος της ηγεσίας της Γερμανίας με τους Μέρκελ-Σόϊμπλε επικεφαλείς, που έβλεπε με μισό μάτι η Ουάσιγκτον των Ομπάμα-Κλίντον, είναι η δημιουργία μιας πανίσχυρης γερμανικής ευρωζώνης με αυστηρούς κανόνες και υπερτιμημένο νόμισμα, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία και επεκτατική δυναμική του Βερολίνου. Στα σχέδιά  αυτά, δε χωράει η Ελλάδα. Αν ανατραπούν οι αυστηροί κανόνες της γερμανικής ευρωζώνης για τη χώρα μας,  τότε θα πρέπει να γίνει το ίδιο για την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την ίδια τη Γαλλία. Και τα σχέδιά της για τη γερμανική υπερκυριαρχία θα ανατραπούν.

Οι Μέρκελ- Σόϊμπλε επεδίωξαν και επιδιώκουν το Grexit για αυτούς τους λόγους που συντάσσονται με την επιχειρούμενη Γερμανοποίηση της Ευρώπης, κάτι που σε τελευταία ανάλυση δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να ανατρέψουμε. Το τραγικό είναι  ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη χειρότερη επιλογή για τη χώρα μας, υπακούοντας στις βουλές και τα συμφέροντα της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος το μόνο που μας προσέφερε είναι να εύχεται την ελάφρυνση του χρέους από τρίτους και να μας παρέχει συμβουλές για αυστηρή τήρηση των μεταρρυθμίσεων,δηλ. συνέχιση της απέραντης φτωχοποίησης της χώρας.

Αλλά ο από μηχανής Θεός της Ελλάδος φαίνεται ότι, ετοιμάζεται να παρέμβει για άλλη μια φορά. Η συντριπτική ήττα της παγκοσμιοποίησης με την εκλογή Ντ. Τράμπ, το Brexit, η πολύ πιθανή άνοδος του Μπέμπε Γκρίλο στην Ιταλία, η ραγδαία άνοδος του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη, η αναμενόμενη προσέγγιση Πούτιν με Τράμπ,  και όχι μόνο, αλλάζουν άρδην το διεθνές γεωπολιτικό και σκηνικό. Και η έξοδος από της Ελλάδας την ευρωκόλαση με επιστροφή στη δραχμή είναι σήμερα ορατή όσο ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου