21 Νοε 2016

Η ήττα Ομπάμα-Κλίντον, η ανατροπή της παγκοσμιοποίησης η επερχόμενη σύγκρουση Τράμπ-Μέρκελ και η ορατή επιστροφή στη δραχμή


Ο απερχόμενος πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα, ήρθε, μίλησε για το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού την Ελλάδα και αναχώρησε για το Βερολίνο. Εκεί συζήτησε  με την Αγκέλα Μέρκελ πως θα αντιμετωπίσουν από κοινού το «τσουνάμι» Τράμπ πο απειλεί την ανατροπή της παγκοσμιοποίησης που προωθούσαν σε αγαστή συνεργασία οι δυο τους, μαζί με άλλους παράταιρους Εταίρους. Στην κοινή τους συνέντευξη, καμιά απολύτως αναφορά δεν έγινε για την Ελλάδα. παρ' όλες τις έστω και σημειολογικού χαρακτήρα υποσχέσεις του Μπαράκ ότι, θα πιέσει την ηγεσία του Βερολίνου για την ελάφρυνση του. Ένα
τετριμμένο πλέον κούφιο ευχολόγιο για να βάλουν οι άλλοι το χέρι στην τσέπη αλλά όχι οι ΗΠΑ, η χώρα δηλ. που υπο την ηγεσία και το κλίμα Ομπάμα-Κλίντον, έχει επιβάλει την παραμονή μας στην ευρωκόλαση. Και αυτό, όταν η φίλη και συνοδοιπόρος στο άρμα της παγοσμιοποίησης Αγκέλα Μέρκελ επιμένει για το προσωρινό ή και μόνιμο Grexit.  Αλλά αυτό δε συμφέρει στην Ουάσιγκτον των Ομάμα - Κλίντον που θέλουν μια ισχυρή Γερμανία  ως ανάχωμα απέναντι στη Ρωσική αρκούδα, αλλά όχι πανίσχυρη, σε βαθμό που να αμφισβητεί τη διεθνή πρωτοκαθεδρία της Ουάσιγκτον.

Στα απόνερα της λυκοφιλίας Ομπάμα-Μέρκελ, υπάρχει ο πόλεμος νομισμάτων, του  δολαρίου απέναντι στο ευρώ και η εκατέρωθεν επιβολή προστίμων σε μεγάλες εταιρείες της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Παρ΄όλες τις όποιες αντιθέσεις και αντιπαλότητες μεταξύ τους, οι Ομπαμα-Κλίντον και Μέρκελ-Τράμπ, είναι συνοδοιπόροι στην προώθηση της παγκοσμιοποίησης αλλά και ανταγωνιστές για την πρωτοκαθεδρία της παγκοσμιοποίησης και του δυτικού κόσμου. Όπως απλά το έχει πει ο αθυρόστομος Ντ. Τράμπ. "Ευρωπαϊκή Ένωση ( δηλ. η Γερμανική Ε.Ε.), δημιουργήθηκε απλούστατα για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ ! Και ότι, "η Ελλάδα κακώς μπήκε στην ευρωζώνη, ενώ το χρέος της οφείλει να το ρυθμίσει η Γερμανία, αλλιώς θα το λύσει η Ρωσία"!

Βασικός στόχος των Μέρκελ-Σόϊμπλε είναι η δημιουργία μιας πανίσχυρης γερμανικής ευρωζώνης με αυστηρούς κανόνες και υπερτιμημένο νόμισμα, με προοπτική την απόλυτη κυριαρχία και επεκτατική δυναμική του Βερολίνου. Στα σχέδιά  αυτά, δε χωράει η Ελλάδα. Αν ανατραπούν οι αυστηροί κανόνες της γερμανικής ευρωζώνης για τη χώρα μας,  τότε θα πρέπει να γίνει το ίδιο για την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την ίδια τη Γαλλία. Και τα σχέδιά της για τη γερμανική υπερκυριαρχία θα ανατραπούν.

Για να ισχυροποιήσουν λοιπόν τη γερμανική ευρωζώνη, οι Μέρκελ- Σόϊμπλε επιμένουν στο Grexit. Δεν συζητάνε ούτε την ελάχιστη ελάφρυνση του χρέους, απαιτώντας συνεχώς και βαρύτερα μέτρα που φτάνουν σε ετήσια εκταμίευση απο την Ελλάδα ποσών ίσων προς το 15% του ΑΕΠ, δηλ. 26 δις !. Αυτό είναι φυσικά αδύνατο και αδιανόητο να επιτευχθεί στο αιώνα τον άπαντα, ακόμα και αν αρχίσουν να αποδίδει η καταλήστευση του δημοσιου πλούτου με τη λειτουργία και το έλεγχο από τους δανειστές του Υπερταμείου.

Το τραγικό για τη χώρα μας είναι  ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ υπακούει μέχρι σήμερα στις βουλές και τα συμφέροντα της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος το μόνο που μας προσέφερε είναι κούφια λόγια και ευχολόγια να ελάφρυνση του χρέους από τρίτους, παρέχοντάς μας συμβουλές για αυστηρή τήρηση των μεταρρυθμίσεων,δηλ. συνέχιση της απέραντης φτωχοποίησης της χώρας. Η ίδια τραγική κατάσταση αποτελμάτωσης και εξόντωσης της χώρας, προφανώς θα είχε συνέχεια αν κέρδιζε τις εκλογές στις ΗΠΑ η συστημική Χίλαρυ, η πολεμοκάπηλος εμπνεύστρια της "Αραβικής Άνοιξης", δημιουργός του Ισλαμικού Κράτους, λάτρης της παγκοσμιοποίησης, εκλεκτή της Wall Street, της Goldman Sachs,της Lady Gama και ΣΙΑ.


Αλλά ο από μηχανής Θεός της Ελλάδος φαίνεται ότι, κουνήθηκε από την μάχρι σήμερα απραξία και ετοιμάζεται να παρέμβει για άλλη μια φορά. Η συντριπτική ήττα της παγκοσμιοποίησης με την εκλογή Ντ. Τράμπ, το Brexit, η σχεδόν βέβαιη νίκη του Μπέμπε Γκριλο στην Ιταλία, η ραγδαία άνοδος του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη, η αναμενόμενη προσέγγιση Πούτιν με Τράμπ, η ορατή εχθρότητα του τελευταίου με τη Μέρκελ, την Ευρώπη της Γερμανίας και την ευρωζώνη, το φράγμα στην εισβολή λαθρομεταναστών και στην επέλαση της Ισλαμοποίηση, το τέλος τους δράματος της Συρίας  και όχι μόνο, αλλάζουν άρδην το διεθνές γεωπολιτικό και σκηνικό. Και η έξοδος από της Ελλάδας από την ευρωκόλαση με μετάβαση στη δραχμή εκαι στην πραγματική ανάπτυξη είναι σήμερα ορατή όσο ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου