Google+ Followers

16 Ιαν 2015

Ενότητα του αντιμνημονιακού μπλόκ για κυβέρνηση εθνικής αξιοπρέπειας


Του Γιώργου Χριστοφορίδη
Προσωπικά, από τότε που θυµάµαι τον εαυτό µου, ένα πράγµα ήθελα να κάνω στη ζωή µου. Να είµαι δηµοσιογράφος. Για να µπορώ µε την πένα µου να ασκώ πίεση και έλεγχο στην εξουσία. Και έτσι να βρίσκοµαι πλάι στο λαό, να συµπαραστέκοµαι στους αδύναµους, να βοηθώ εκεί που µπορώ. Τιµώντας τις αξίες που µου µετέδωσε ο -αιώνιος δηµοσιογράφος- πατέρας µου και υπηρετώντας το όνειρο, που έχω από µικρό παιδί. Να µε φοβούνται τα λαµόγια. Και να βοηθώ τους συνανθρώπους µου, αξιοποιώντας κατάλληλα το υπερ-όπλο, που λέγεται δηµόσιος λόγος.Ποτέ µέχρι σήµερα δεν είχα φανταστεί τον εαυτό µου ως βουλευτή. Oµως, µε το µνηµόνιο, άλλαξαν οι προτεραιότητές µου. Oπως και των περισσοτέρων Ελλήνων εξάλλου.Σήµερα, ο πολίτης αυτής της χώρας δεν µπορεί να σχεδιάσει τη ζωή του. Δεν µπορεί να κάνει όνειρα. Δεν µπορεί να κάνει παιδιά! Δεν τολµά, δεν αισθάνεται ασφαλής, δεν χαµογελά πια! Και αυτό είναι το µεγαλύτερό τους έγκληµα. Αυτό που έκανε το µνηµόνιο στον ελληνικό λαό. Αυτό που έκαναν στις οικογένειές µας.

«Πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό που έκαναν στην οικογένειά µου». Eτσι σκέφτοµαι εγώ προσωπικά. Eτσι θα ήθελα να σκέφτεται και ο κάθε Eλληνας ψηφοφόρος την ώρα της κάλπης.Το µνηµόνιο δεν είναι απλά ένα πρόγραµµα λιτότητας. ?εν είναι απλά ένα «τούνελ», που δήθεν θα διαρκέσει µόνο λίγα χρόνια. Είναι γενικευµένο και εκ θεµελίων ξερίζωµα της ζωής µας, όπως την ξέραµε.
Τα σχολεία µας θα πρέπει να φαίνονται και να είναι ανταγωνιστικά µεταξύ τους. Για να είναι πιο όµορφα από τα άλλα και να βρίσκουν χορηγούς. Αλλιώς θα κλείσουν! Αυτό, µας λένε, είναι µονόδροµος! Τα σχολικά βιβλία θα ξαναγραφτούν. Και τα παιδιά µας θα µάθουν άλλα πράγµατα, διαφορετικά από ό,τι εµείς. Τα παιδιά µας δεν θα µάθουν ότι το παν στην υγεία είναι η πρόληψη. Γιατί αυτό κοστίζει και οι δανειστές δεν θέλουν να πετάνε τα λεφτά τους για την υγεία των Ελλήνων. Aλλωστε, οικονοµικά, συµφέρει να πεθάνουν καµιά εκατοστή χιλιάδες ακόµη.
Επίσης, τα παιδιά µας δεν θα µάθουν ότι η εργασία είναι συνταγµατικά κατοχυρωµένο δικαίωµα. ?εν θα κολυµπήσουν σε δηµόσιες παραλίες. ?εν θα θεωρούν το ρεύµα δηµόσιο αγαθό. Και σίγουρα δεν θα ακούσουν στην Ιστορία τίποτα σχετικό µε τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα και τις γερµανικές αποζηµιώσεις, που δεν τόλµησαν ποτέ να διεκδικήσουν οι απαράδεκτες ελληνικές κυβερνήσεις.
Αντίθετα…
Tα παιδιά µας θα διαβάσουν στα βιβλία τους ότι η Ελλάδα συνορεύει δήθεν µε τη Μακεδονία! Και πως είναι τάχα για το καλό µας να έχουν τα ηνία της χώρας οι ξένοι δανειστές. «Αυτό είναι µονόδροµος» θα µαθαίνουν τα παιδιά µας.Τα ίδια που λένε και τώρα. Αυτά τα κατάπτυστα που λένε και σε µας σήµερα.Αυτά θέλουν να περάσουν στο DNA της φυλής µας, πλέον, µπολιάζοντας µε αυτή την ηλίθια προπαγάνδα τη νέα γενιά και, µ’ αυτό τον τρόπο, όλες τις επόµενες.
Γιατί, γι’ αυτούς, η Ελλάδα έχει τελειώσει ως χώρα. Στη θέση της έχουν σχεδιάσει να µείνει ένα προτεκτοράτο.Ε, λοιπόν, εγώ, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ο εκδότης της εφηµερίδας Το ΧΩΝΙ, δεν µπορώ να τα δεχθώ αυτά. Αν µπορείτε εσείς, τότε ψηφίστε τους µνηµονιακούς.Εµένα, πάντως, οι δάσκαλοί µου στο 11ο δηµοτικό, µου τα είπαν διαφορετικά. Μου έµαθαν να είµαι υπερήφανος ως Eλληνας και να τιµώ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Και, για τους γονείς µου, υπήρχε πάντα ένας και µόνο µονόδροµος, αυτός της αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας µου.
Λυπάµαι αν αυτές οι αξίες για κάποιους αποτελούν εθνικιστικές «γραφικότητες», άσχετες µε τη λειτουργία των αγορών. Για µένα, αυτές οι αξίες είναι οι βάσεις της ζωής µου. Και δεν πρόκειται να τις ξεπουλήσω, επειδή αυτό συµφέρει τους Γερµανούς επικυρίαρχους. Ούτε επειδή δεν αρέσουν στους µιντιάρχες της χώρας.
Το αντίθετο… Θα κάνω τα πάντα για να τις υπερασπιστώ. Και το ίδιο σας καλώ να κάνετε και εσείς. Με ακόµη περισσότερη οργή από τη δική µου. Με ακόµη µεγαλύτερο πείσµα από εµένα. Σας καλώ όλους µαζί, µε θυµό και αποφασιστικότητα, να τους στείλουµε όλους αυτούς τους κυρίους µακριά… να τους ξαποστείλουµε στην πολιτική ανυπαρξία. Να τους κλειδώσουµε και να τους ξεχάσουµε εκεί που ανήκουν, στο διεφθαρµένο παρελθόν τους.
Σ’ αυτές τις εκλογές έχουµε την ευκαιρία να ξεµπερδέψουµε µε εκείνους που πρόδωσαν τις αξίες µας και πλήγωσαν το ηθικό µας. Που φτώχυναν τη χώρα, απαξίωσαν τις περιουσίες µας, ξεφτίλισαν τη γη µας και τώρα ξεπουλούν τα πάντα στον τόπο µας, για να τους επαινούν -χαµογελώντας- τα αφεντικά τους.
Δεν έχει νόηµα, πλέον, να καθόµαστε να αναλύουµε το πόσο άδικο είναι αυτό που µας συµβαίνει.Πρέπει να συνειδητοποιήσουµε ότι, 5 χρόνια τώρα, δεχόµαστε επίθεση. Και οφείλουµε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αµυνθούµε.Πρέπει να συνειδητοποιήσουµε ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Και πρέπει να την απελευθερώσουµε.Αυτό είναι ένα πρόβληµα που πρέπει να το λύσει η δική µας γενιά. Τώρα! Εµείς! Σ’ αυτές τις εκλογές.
Μέσα στις επόµενες μέρες θα πρέπει να έχουµε τελειώσει µε δαύτους. Γιατί αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας… να ξαναγίνει χώρα. Αποφάσισα, λοιπόν, να ενώσω και εγώ τις δυνάµεις µου µε ένα κόµµα που κράτησε και κρατά σαφή αντιµνηµονιακή στάση όλα αυτά τα χρόνια, όπως είναι οι Ανεξάρτητοι Eλληνες. Oχι γιατί επιδιώκω κοµµατικούς θώκους και καρέκλες εξουσίας. Αλλά γιατί θεώρησα χρέος µου, τώρα, στην ύστατη µάχη, να αφιερώσω όλες µου τις δυνάµεις στον αγώνα των αντιµνηµονιακών δυνάµεων, που θα πρέπει να ενωθούν απέναντι στον κοινό εχθρό.
Και ο κοινός εχθρός είναι αυτοί οι απαράδεκτοι µνηµονιακοί βουλευτές, που υπέγραψαν την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ παραίτηση της χώρας από την εθνική της κυριαρχία, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Γιατί ψηφίζουν ό,τι τους δίνουν, χωρίς καν να το διαβάσουν. Και ένα από αυτά τα χαρτιά ήταν το πιο προδοτικό και ντροπιαστικό έγγραφο, που έχει ψηφίσει ποτέ κυβέρνηση κράτους. Αυτό το χαρτί πρέπει να το σκίσουµε επιδεικτικά. Eτσι όπως του αξίζει.
Κόντρα σε όλους αυτούς. Κόντρα στο δωσιλογισµό, κόντρα στον ευτελισµό των θεσµών και των αξιών…Πολιτεύοµαι, θέτοντας ως πρωταρχική επιδίωξή µου την ένωση του αντιµνηµονιακού µπλοκ, που θα έχει τη δυνατότητα να σχηµατίσει επιτέλους µια κυβέρνηση εθνικής αξιοπρέπειας στην Ελλάδα. Για να ανακτήσουµε την εθνική µας κυριαρχία. Και για να αποτινάξουµε τον κατοχικό ζυγό των δανειστών. Για να µην ξαναπεινάσουν και να µην ξανακρυώσουν οι Ελληνες. Για να µην ξαναλιποθυµήσουν παιδιά από την πείνα στο σχολείο. Για να µην φύγουν άλλα µυαλά από την Ελλάδα. Για να µην χωρίσουν άλλες οικογένειες. Για να µην αυτοκτονήσουν άλλοι συµπολίτες µας.
Εγώ δεν µπορώ να κάθοµαι να τους βλέπω να ξεπουλάνε την πατρίδα µου, χωρίς να αντιδράσω. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω τα πάντα, ό,τι περνά από το χέρι µου, ακόµη και να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής, για να σταµατήσει αυτό το χυδαίο πλιάτσικο. Και σου ζητώ να µου δώσεις τη δύναµη να το πετύχω.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης είναι δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας Το Χωνί, υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά με τους ΑΝΕΛ